781503.jpg

Ohje Herkku Tori-lehdestä(1/2004)

pohja:
150 g kaurakeksejä
50 g margariinia sulatettuna

täyte:
5 liivatelehteä
1 tl raastettua limetin kuorta
½ dl limetin mehua
1 prk rahkaa
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
2 prk aprikoosisosetta(piltti tms.)
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(½ tl jauhettua inkivääriä) suluissa siksi, koska en itse ole koskaan laittanut.

päällys:
1 prk aprikoosisosetta
1 dl hyytelösokeria
3/4 dl vettä

Pohja:
Hienonna keksit ja sekoita ne sulaan margariiniin. Tasoita seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:
Pese limetti huolellisesti ja raasta kuori.
Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min. Puserra vesi pois.
Purista limetin mehu, kuumenna se ja liuota liivatelehdet joukkoon.
Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto aprikoosisose, sokeri, vaniljasokeri, (inkivääri) ja limetin raastettu kuori.
Lisää liivateseos rahkaseokseen tasaisesti.
Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta.
Hyydytä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Päällys:
Sekoita kiehuvaan veteen hyytelösokeri, lisää joukkoon aprikoosisose. Kiehauta.
Jäähdytä noin 10 minuuttia.
Kaada seos tasaisesti kakun pinnalle ja hyydytä vielä jääkaapissa noi tunti.
Irrota rengas kakun ympäriltä ja vedä kakku leivinpaperialusta avulla tarjoiluastialle.

Koristeet maun mukaan :)
Oikein hyvä ja raikas kakku!