870629.jpg
(pitäs vissiin pikkasen harjotella noita koristekiekuroita :D)
Pohja:
150 g kaurakeksejä
100 g tummaa suklaata
20 g margariinia

Täyte:
2 prk (à 200 g) crème fraichea
2 dl vispikermaa
1½ dl tomusokeria
1 limetin raastettu kuori ja mehu
6 liivatelehteä

Mustikkakiille:
2½ dl mustikkakeittoa
1 pss pakastemustikoita
3 liivatelehteä

Murskaa keksit karkeaksi rouheeksi. Sulata margariini ja suklaa kattilassa. Sekoita suklaasula keksimurun joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.

Laita täytteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma. Vatkaa tomusokeri crème fraichen joukkoon. Lisää hyvin pestyn limetin raastettu kuori. Kuumenna limetin mehu ja purista joukkoon liivatelehdet. Kaada seos täytteen joukkoon ohuena nauhana. Nostele sekaan kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle. Nosta kylmään hyytymään vähintään pariksi tunniksi.

Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 10 minuutiksi. Kuumenna mustikkakeitto. Purista liivatehdet keiton joukkoon. Kaada sulatetut mustikat täytteen päälle ja lusikoi keitto varovasti mustikoiden päälle. hyydytä kakkua kylmässä vähintään neljä tuntia.

ohje KG-lehdestä (3/2007)
itse lisäsin mustikat

870631.jpg