Itsenäisyyspäiväksi kokeilin ensimmäistä kertaa prinsessakakkua, ohjeen löysin et-lehdestä, kirjoitan reseptin tähän myöhemmin.
Maku oli kohillaan, mutta ulkoasu muistuttaa enemmänkin huopahattua :D

1131894.jpg

1131896.jpg

edit. 15.4.2008
nyt sitä ohjetta siis(pienellä viiveellä)

Pohja:
0,75 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
1½ dl sokeria

Täyte:
½ pss vaniljakastikeaineksia
1 dl maitoa
4 dl vispikermaa
2 dl vadelmahilloa

Päälle:
vihreää marsipaania
tomusokeria

Voitele kakkuvuoka ja jauhota korppujauhoilla. Mittaa kuiva-aineet kulhoon ja sekoita.
Vispaa toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuiva-aineet kevyesti nostellen. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkupohjaa 175-asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia.
Anna kakun olla vuoassa paistamisen jälkeen kymmenen minuuttia. Ripottele keittiöliinalle tai leivinpaperille sokeria ja kumoa kakku sen päälle jäähtymään. Pane vuoka kumotun kakkupohjan päälle.
Tee täytteet. Vispaa kastikeainekset kylmään maitoon. Vispaa kerma toisessa kulhossa löysähköksi vaahdoksi. Sekoita puolet kermavaahdosta sakean vaniljakastikkeen joukkoon vaniljakreemiksi. Vispaa loppu kerma napakaksi vaahdoksi.
Jaa kskkupohja kolmeen osaan. Levitä alimmaiselle kakkupohjalle 2/3 vaniljakreemistä. Nosta päälle toinen pohjalevy ja levitä sen päälle vadelmahillo ja kermavaahto. Nosta päälle kolmas pohjalevy ja levitä sille loppu vaniljakreemi.
Kauli marsipaani noin 3 mm paksuiseksi levyksi(käytä välineistä riippuen apuna tomusokeria).
Nosta marsipaanilevy kakun päälle ja ohjaa ilmakuplat levyn alta pois. Venytä marsipaanilevyn helmat hameen lailla kakun ympärille ja painele kämmensyrjällä kakun reunamille. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois. Kiillota kakun pinta sivelemällä sitä kevyesti sormenpäillä tai kämmensyrjällä.

jaaha, olihan pitkällisesti sepostettu ohje, mutta tulipahan kirjotettua..