1606986.jpg

1606987.jpg
Koristeena oikea puukko :P

1606991.jpg
Ihana kolmen suklaan kakku, ohjetta nyt vihdoinkin, 3kk:n odottelun jälkeen:

Pohjaksi joko kääretorttulevystä pyöreä pohja tai haluamistasi kekseistä ja rasvasta sekoitettu pohja.

kiisseli:
6 isoa keltuaista
1 3/4 dl sokeria
2 dl maitoa
sekoita ½ dl sokerista keltuaisiin. Yhdistä loput sokerista maitoon. Kiehautamaito-sokeriseos ja lisää joukkoon keltuaisseos. Kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on paksuhkoa kiisseliä. Jäähdytä ja jaa kolmeen osaan.

1 kerros:
kolmannes kiisseliä
80 g suklaata
2 liivatelehteä
1 dl kuohukermaa
(kakkuun tulee kolme kerrosta, yksi kutakin suklaata kohden)

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lämmitä mikrossa tilkka kiisseliä ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää joukkoon loput kiisselistä ja sulatettu suklaa koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään. Tarkista, että edellinen kerros on alkanut hyytyä, ennen kuin kaadat seuraavan sen päälle. Näin vältytään kerrosten sekoittumiselta.