300 g vaahtokarkkeja
1 ½ rkl vettä
tilkka öljyä
paketti tomusokeria (500g)
Öljyä mikron kestävä kulho ja kaada vaahtokarkit ja vesi siihen. Sulata vaahtokarkkeja mikrossa täydellä teholla joitakin hetkiä, kunnes vaahtokarkki sulaa. Vaahtokarkit säilyttää aika hyvin kuosinsa, vaikka sulavat, joten sekoita ja tarkkaile välillä.
vasemmalla vaahtikset ennen ja oikealla jälkeen mikron
mutta kun sekoittaa, on tulos tämä:
Kaada toiseen kulhoon puolet tomusokerista ja tee keskelle kolo, mihin kaadat sulan vaahtokarkin. Ala työstää massaa ja lisää joukkoon tomusokeria niin kauan, kunnes taikina ei enää tartu kulhoon kiinni. Itselläni ei mennyt ihan koko tomusokeripaketti. Tulos on ison purkkapallon tapainen mötikkä.
Ilmatiiviisti pakattuna massa säilyy viikkoja. Kaulitessa alustaan tarttumisen estämiseksi käytetään tomusokeria.
1 ½ rkl vettä
tilkka öljyä
paketti tomusokeria (500g)
Öljyä mikron kestävä kulho ja kaada vaahtokarkit ja vesi siihen. Sulata vaahtokarkkeja mikrossa täydellä teholla joitakin hetkiä, kunnes vaahtokarkki sulaa. Vaahtokarkit säilyttää aika hyvin kuosinsa, vaikka sulavat, joten sekoita ja tarkkaile välillä.
vasemmalla vaahtikset ennen ja oikealla jälkeen mikron
mutta kun sekoittaa, on tulos tämä:
Kaada toiseen kulhoon puolet tomusokerista ja tee keskelle kolo, mihin kaadat sulan vaahtokarkin. Ala työstää massaa ja lisää joukkoon tomusokeria niin kauan, kunnes taikina ei enää tartu kulhoon kiinni. Itselläni ei mennyt ihan koko tomusokeripaketti. Tulos on ison purkkapallon tapainen mötikkä.
Ilmatiiviisti pakattuna massa säilyy viikkoja. Kaulitessa alustaan tarttumisen estämiseksi käytetään tomusokeria.
Kommentit