558704.jpg

Ensin valmistetaan pullataikina, esim tällainen:

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
"putkilo" kardemummaa
1 muna
vehnäjauhoja
100 g margariinia

Liotetaan hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisätään suola, sokeri, kardemumma ja muna. Sekoitetaan jauhoja joukkoon pikkuhiljaa, kunnes taikina on "sopiva". Lopuksi joukkoon vaivataan rasva. Taikinan annetaan nousta kaksinkertaiseksi vedottomassa ja lämpimässä paikassa(meillä mikro).
Valmiista taikinasta leivotaan munkkirinkilöitä pellille kohoamaan (tuli 25 kpl).

Munkit paistetaan munkinpaistorasvassa, yksi 500g:n paketti riitti juuri ja juuri, ensi kerralla ostan kaksi.. Minulla oli levy täysillä, kun sulatin rasvaa kattilassa, kun rasva oli kokonaan sulanut, oli se jo liian kuumaa.. ekoista tulikin mustia päältä, mutta raakoja sisältä.. kaupaksi meni kuitenkin :D