Taikinan ohje kirjasta Uusi ruutukokki:
200 g voita/margariini
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
4 ½ dl vehnäjauhoja
Hiero rasva ja sokeri notkeaksi vaahdoksi. Sekoita vanilliinisokeri, leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää seos rasva-sokerivaahtoon. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
Tämän jälkeen annoin taikinan levätä hetken kylmässä, jotta siitä tulisi helpommin käsiteltävää.
Kauli taikinasta 2-3 mm paksu levy ja ota muotilla keksejä.
Paista keksit 175 asteisen uunin keski-/alatasolla noin kymmenen minuuttia.
Kukat kiinnitin sydämiin kaupan valkoisen sokerikuorrutteen avulla.
Tummaa suklaata meni melkein levyllinen ja valkoista noin puoli levyä(tais mennä omaan suuhun osa :D)
200 g voita/margariini
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
4 ½ dl vehnäjauhoja
Hiero rasva ja sokeri notkeaksi vaahdoksi. Sekoita vanilliinisokeri, leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää seos rasva-sokerivaahtoon. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
Tämän jälkeen annoin taikinan levätä hetken kylmässä, jotta siitä tulisi helpommin käsiteltävää.
Kauli taikinasta 2-3 mm paksu levy ja ota muotilla keksejä.
Paista keksit 175 asteisen uunin keski-/alatasolla noin kymmenen minuuttia.
Kukat kiinnitin sydämiin kaupan valkoisen sokerikuorrutteen avulla.
Tummaa suklaata meni melkein levyllinen ja valkoista noin puoli levyä(tais mennä omaan suuhun osa :D)
Kommentit