Ohje Cosmopolitanista(elokuu2007):

1 vaniljatanko TAI
3 tl vaniljasokeria
5½ dl rasvatonta maitoa
6 munankeltuaista
150 g hedelmäsokeria(esim Fruisana)
3 dl kuohukermaa
3 dl maustamatonta jogurttia

Leikkaa vaniljatanko halki pitkittäin ja kaavi siemenet kattilaan. (Jos käytät vaniljasokeria, mittaa se kattilaan.) Mittaa maito päälle. Kiehauta, ota pois lämmöltä ja jätä maustumaan vartiksi.

Sekoita kulhossa keltuaiset ja hedelmäsokeri. Siivilöi joukkoon maito sekoittaen. Siirrä kulho vesihauteen päälle ja kypsennä koko ajan vatkaten. Seos on valmis, kun sen pinnalle muodostunut vaahto alkaa laskea ja se alkaa saeta. Älä anna kiehua.

Siivilöi kypsä seos matalaan, laakeaan astiaan ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. Kun seos on jäähtynyt alle huoneenlämpöiseksi, sekoita mukaan kerma ja jogurtti.

Kaada seos pakastamisen kestävään astiaan ja laita se pakastimeen. Sekoita jätskiä 20 minuutin välein. Pakasta jäätelö kiinteäksi.

781484.jpg

Ohje ihan yksinkertainen, mutta onnistuin sen sössimään jotenkin, voi olla ettei seos kypsynyt tarpeeksi.. jätski oli aika hileistä..
maku oli kuitenkin ihan kohillaan :)