Joo, näitä tein myös äitin synttäreille, olivat ihan luvattoman hyviä ja makeita(ei kuitenkaan liian).
omaa kuvaa en ehtinyt napata, mutta kävin sitten tylylsti kopsaamassa Ruokamaailman sivuilta reseptin ja kuvan. Siis TÄÄLTÄ


1376235.jpg


200 g taloussuklaata
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,25 tl suolaa
3 munaa
1 levy (200 g) Daimin makuista maitosuklaata
3 dl vehnäjauhoja

 Kuorrutus:

1 levy (200 g) Daimin makuista maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
25 g margariinia
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata margariini ja taloussuklaa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokerit ja suola. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää sekoitellen suklaa-rasvaseokseen. Rouhi suklaa ja lisää suklaarouhe ja vehnäjauhot seokseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista uunin keskitasolla noin 25min. Taikina saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi. Anna jäähtyä mielellään seuraavaan päivään. Valmista kuorrutus paloittelemalla suklaa kattilaan, lisää joukkoon kerma ja margariini. Kuumenna sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Kaada kuorrutus kakun päälle ja anna levyn jäähtyä viileässä. Ota piparkakkumuotilla paloja levystä tai leikkaa levy neliöiksi. Leikkaa ylijäävistä osista esimerkiksi pieniä neliöitä.

Teksti: Krista Niiniharju
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK viestintä ja julkaisut   03.08